HOE MAAK JE HET ONDERHOUD
VAN GEBOUWEN ÉCHT SMART?

Dat doe je met Smart Ticketing, het slim signaleren en melden van onderhoud. Bij DOCC CONTROL staat het ticket centraal. Is er een probleem dat opgelost moet worden, dan wordt een melding gemaakt , een zogenaamd ticket. Dat kan op vijf slimme manieren.

Mail / sms

Zet smart apparaten aan het werk

Apparaten die kunnen mailen of sms-en, worden ingesteld om een bericht te versturen naar DOCC CONTROL.

Voorbeelden: een printer stuurt een mail als de toner op is. Een roldeur meldt per sms een storing.

Periodiek

Plan periodiek onderhoud eenmalig in

Onderhoud wat verplicht periodiek gedaan moet worden plan je in met de app. Zo is iedereen op de hoogte van aankomend onderhoud en kunnen externe partijen worden ingeschakeld.


Voorbeeld: het inplannen van liftonderhoud.

Smartsticker

Zet gebruikers aan het werk

Ruimtes of apparaten die niet connected zijn met internet kun je makkelijk smart maken. Dat kan met een Smartsticker die een QR code en NFC chip bevat. Gebruikers van het pand scannen de sticker in en melden zo aan de app wat het probleem is. 

Voorbeeld: een medewerker meldt een defect koffieapparaat.

Node

Laat niet connected apparatuur of ruimtes zélf communiceren

Zet een node in als je wilt dat een apparaat of ruimte zelf communiceert, ook al is het niet verbonden met internet. Dat kan via de DOCC CONTROL node die een signaal zendt naar de app. Deze draadloze transmitter kan worden gecombineerd met externe sensoren zoals meting voor temperatuur, CO2, vochtigheid, etc.

Voorbeelden: Een afgelegen locatie meldt via een node dat de minimum temperatuur is bereikt. Een node bij de deur telt hoe vaak hij open is geweest en meldt dat onderhoud nodig is.

Smart Inbox

Middels Smart Inbox ben je in staat om onbeperkt storingen/meldingen, welke geregistreerd worden door externe software systemen (bv Priva, Air Trax of KNX), op de juiste juiste plattegrond bij het specifieke object in de app te laten landen. Samengevat: Andere systemen maken automatisch een ticket aan in de DOCC CONTROL App.

Voorbeeld: Een airco systeem, bestaande uit vele afzonderlijke airco units in diverse ruimten kan middels het eigen softwarepakket een ticket aanmaken in de DOCC CONTROL app voor 1 specifieke defecte airco unit.