WAT IS SMART ONDERHOUD?

Smart onderhoud betekent niet dat dat alleen mogelijk is voor de nieuwste gebouwen of apparaten. Ook bestaande oplossingen kunnen smart gemaakt worden, zonder grote investeringen of aanpassingen, maar juist door het maken van slimme combinaties en verbindingen. 

PEOPLE TO PEOPLE 

In het platform van DOCC CONTROL worden alle mensen die te maken hebben met het onderhoud van een gebouw met elkaar verbonden: de eigenaar, facility manager, gebruikers en medewerkers, servicepartners, noem maar op. Er worden rollen en verantwoordelijkheden toegekend. Zo kan er helder met elkaar worden gecommuniceerd en weet iedereen wat er verwacht wordt. 

MENS & TECHNIEK

Door de kracht van mensen en gebouwen met elkaar te combineren, kun je besparen op onderhoudskosten. Gebruikers registeren hun observaties, terwijl installaties en apparaten automatisch serviceverzoeken melden wanneer het nodig is. Alles komt samen in het platform van DOCC CONTROL. 


INTERNET OF THINGS

DOCC CONTROL kan verbonden worden met vrijwel alle bestaande systemen en apparaten die een signaal aanpassen. Dankzij Internet Things zijn de mogelijkheden eindeloos. DOCC CONTROL maakt gebruik van LoRa technologie, wat een groot draadloos bereik garandeert, zonder gebruik te (hoeven) maken van WiFi. Via de DOCC CONTROL Gateway worden signalen van de Node gecommuniceerd met de servers en het Platform. 

RAPPORTEN EN DASHBOARDS

Smart onderhoud is natuurlijk niet compleet zonder de opbouw van data uit tickets en apparaten. Maak rapporten om de prestaties van servicepartners te evalueren. Automatisch gegenereerde data wordt gevisualiseerd in dashboards waarmee gebruik en verbruik van installaties en apparaten kan worden geoptimaliseerd. Zo ga je van reactief en preventief onderhoud, oftewel voorspellend onderhoud. 

HOE WERKT SMART ONDERHOUD?

Smart buildings, smart bediening en slimme werkplekken kennen we allemaal, maar DOCC CONTROL gaat een stap verder: Facility Management van de Toekomst om het onderhoud van gebouwen intelligenter, efficiënter en overzichtelijker te maken.